ВяраСвидетелстваСтатии

Всяка мечта е свързана с чудеса!

Животът ми се оказа странен низ от събития, както може би е при повечето от вас. Нищо не бях планирал. В борбата ми със себе си и с живота нещата се случваха едно след друго, повечето от тях болезнени. Светът, в който живеем се оказа кофти място. Всичко, което бях чел в романите и което бях гледал във филмите се оказа блян, който си остава само там.

Родителите ми се разделиха, когато бях на тринайсет години и на осемнайсет вече бях опитал от всички „хубости“ в този свят и бях разочарован от всичко. Започнах да търся нещо друго, което да даде смисъл или стойност в живота ми. Така повярвах в Бог и открих  Христос. 

В сърцето ми гореше мечта

Имах мечта да имам собствен бизнес или по-точно месарница, което доведе до множество опити и фалити, като последния път задлъжнях доста сериозно и се зарекох, че повече с бизнес и търговия няма да се занимавам докато съм жив. За съжаление обаче със съпругата ми, за която се бях оженил междувременно живеехме в страшна мизерия. Парите ни стигаха само за сметки.

Така стигаме да 2008г и там се случи нещо незабравимо. Решихме да предадем изцяло живота си на Христос, понеже преди това не бяхме сериозни с Него, а и бракът ни беше пред разпад. Така започнахме да ходим на църква, което промени изцяло живота ни.

Бяхме получили малка сума пари от наследство, с която искахме да си купим кола. Вечерта преди да я купим съпругата ми не можа да спи, понеже за какво ти е кола , като не можеш да сипеш бензин в нея. Така решихме да започнем собствен бизнес. Тъй като бях фалирал много пъти, реших този път да го направя заедно с Бога.

ДА мечта

Мечтата ми стана реалност

ДА4 copy

Посветих цялото начинание и сключих сделка с Бога, че ако Той е с мен, аз няма да Го оставя никога. Така нещата потръгнаха. Четири години по-късно, Бог осъществи една 20 годишна мечта – да имам месарница. Идея си нямах с какво се захващам, никога не съм работил нещо свързано с месо. И както всяка мечта е свързана с чудеса, така и моята месарница вече три години и половина не спира да процъфтява и да се развива. Впоследствие създадохме и кулинарен магазин, чрез който всеки ден помагаме с безплатна храна на 6 човека, опитвайки се да им представим любовта на Христос.

Ако преди 20 години, някой би ми казал, че един ден ще се събуждам всяка сутрин с порив и лекота, гледайки сияйната усмивка на съпругата ми, приветстваща клиентите в кулинарния магазин, чувайки веселият глас на сина и дъщеря ми, подкрепящи и израстващи около семейният ни бизнес, усещайки респекта и уважението на постоянно нарастващият брой клиенти и партньори в месарницата, бих казал, че това е само мечта.

Как да не вярваш в такъв Бог?! Как да не мечтаеш с  Него?

Автор: Данаил Александров

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment