БлогПобеди страха

Можем да сбъркаме или сгрешим, но не и да се провалим. Понеже нашите грешки не определя кои сме.

Някой беше казал, че страхът е убил повече мечти отколкото реално се случва в живота. Страхът е най-големият убиец на творци и мечти, понеже парализира нашият потенциал и ни заключва в умствен затвор. Тероризира ни с мрачни картини за бъдещето и ни оковава в емоционални вериги. Кара ни да си представяме, че единствено възможният сценарий е най-негативния и песимистичния. След това учтиво ни успокоява, че това е здрав разум.

Така ние доброволно се предаваме и преждевременно вдигаме бялото знаме. Заменяне смелостта и дързостта с цинизъм. Но любовта на Бог променя това. Изсмуква отровата на страх и парализа от нашето естество и ни прави различни. Прави ни смели отново.

“В любовта няма страх, а съвършената любов изгонва страха, защото в страха има наказание, но който се страхува, не е станал съвършен в любовта.”

– ‭‭1 Йоаново‬ ‭4:18‬

Защо? Понеже с Бог никога не можем да се провалим. Можем да сбъркаме или сгрешим, но не и да се провалим. Понеже нашите грешки не определят кои сме. Нашите слабости не формират нашата стойност. Те само ни напомнят, че сме хора от плът и кръв, и имаме нужда от помощ. Помощ от Бог.

Днес може да е нов ден за теб. Не е необходимо да преживееш още един ден в страх и безпокойство. Днес можеш да отхвърлиш всяка негативна мисъл, всяка черна картина за бъдещето си и да приемеш Божият план за теб.

План за:

  • Благословение, а не проклятие
  • Мир, а не безпокойство
  • Снабдяване, а не бедност
  • Почивка, а не тормозещи мисли
  • Изцеление, а не болест

Не забравяй, В Бог нищо не е приключило. Никога. Понеже страхът не е от Бога.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment