Свидетелства

Казвам се Спартак и искам да дам свидетелство какво Бог прави в мен по време на поста в църквата.

Първо искам да кажа Слава на Бога за този пост! Без този пост, МНОГО неща в живота ми нямаше да се променят! Постът все още не е свършил, а БОГ извърши МНОГО за мен!

Бог ме освободи от зависимост към пиене на бира.

От 11 години пия бира, пиех по 6-7 бири на ден някъде. През последните 2 години ги намалих  на 2 бири 2-3 пъти на седмица.

НЕ МОЖЕХ без бира!

Ставаше ми гадно, ако след 2-3 дни не съм пил. Откакто почнахме поста, не съм имал НИКАКВО желание да пия бира!

Вярвам, че Бог ме освободи от тази зависимост! Слава на Бога!

Бог ме освободи от барута на гнева

От малък още се карам с майка ми често. Скандали , крещене и разправии, когато ме изнервя. В момента живея с нея и преди седмица някъде нещата много се влошиха. Мислех да изляза на квартира, но вярвам, че Бог искаше да остана. Майка ми е приела Бог в сърцето си, поне така вярвам, но живее по стария си начин.

Откакто започнахме поста, се покаях пред Бог за всичките години на скандали и разправии и за лошото ми държание към нея.

Помолих Бог да ме освободи от това и когато тя започне да се заяжда, аз да не отвръщам със същото. Слава на Бога, от 1-2 дни когато започне конфликт, аз оставам спокоен и ѝ говоря нормално. Бог ме освободи от барута на гнева и скандалите с нея! Слава на Бога!

Бог ми отвори очите за корена на страха в мен

Преди 2-3 дни съвсем случайно, което въобще не беше случайно, (хахаха..) Бог ме заведе до секцията в моята стая, където има много християнски книги,аз повдигнах една от тях и отдолу видях книгата на Джон Бивиър “Да разчупиш страха”.

Седяла е там може би от 10-20 години, не помня! Никога не я бях чел! Започнах да я чета и скоро ще я завърша. Бог ми отвори очите за корена на страха и за това как да се справя с него в живота ми понеже имаше много такъв в миналото ми.

Бог започна да ме освобождава от страх, от грешни вярвания и стереотипи за Него

Още с първия ден на поста, взех нещата сериозно и казах на Бог, че искам да изтръгне мръсотията от душата, ума и емоциите ми с длето! Бях ревностен да търся Бог за греховете, които съм правил, и за които да се покая.

Той започна да изважда цялата мръсотия от миналото ми и аз се покайвах и покайвах и покайвах…

След това Бог започна да ме освобождава от страх, от грешни вярвания и стереотипи за Него и за вярата в Него, започна да маха легализма от ходенето ми с Него, започнах по-усърдно и повече да притихвам пред Него, водеше ме да прощавам на хора, за неща случили се през последните 30 години.

Исках Бог да се занимае с всичките тъмни места в душата ми, които знаех, че ги има.

Нещата нямаше да се получат така силно, ако не беше поста!

Мислех си един ден в началото на поста докато си карах колата: “Да постиш, не е като да не постиш!” хахаха.. Появи се една силна чувствителност към Духа в мен от самото начало и Бог много ясно ми показваше какво да правя. Казах му: Не искам аз да се променям, Ти ме промени”. И Той започна да го прави! Слава на Бога!

И също да кажа, че никога откакто съм спасен, а това стана преди близо 30 години, не съм постил!

Наистина има голяма сила в поста! Слава на Бога!

Автор: Спартак Тодоров

 

Абонирайте се за седмичните ни бюлетини

въведете вашият имейл в полето по-долу:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment