ВзаимоотношенияСтатии

Едно от най-важните решения, което човек прави в живота си е решението, за кого ще се обвърже. В брака, да се надяваме, нашата способност да се обичаме един друг и да се изправяме пред предизвикателствата на живота израства.

Д-р Нийл Кларк Уорън, автор и основател на eHarmony, смята че качеството на човека, когото избираш, може до 85% да определи това дали един брак ще е успешен или не. Сключването на брак с човек, който ти приляга и който има подобни ценности като теб има огромно значение.

Изборът на партньор в живота може да окаже влияние на толкова много сфери на живота ти. Той въздейства на вярата ти, на кариерата ти, на приятелствата ти и на твоето щастие.

Be true

1. Правене на компромиси

Това е може би най-голямото изкушение, пред което необвързаните се изправят. Има страх, че няма да намерим най-добрия човек за нас, така че сме готови да направим компромис с неща, които преди това сме смятали за важни. Тревожно е да виждаме как необвързани хора, които познаваме и обичаме отстъпват от вярата, от ценностите си и от техните стандарти.

Жени, ако търсите “Идеалния мъж” не се спирайте на “Идеалния мъж в момента”.

Понякога жените мислят, че когато нейните приятелки се омъжват, а тя не, тя има твърде високи стандарти и трябва да ги понижи.

Ако постоянно защитавате човека, с когото излизате, то вероятно правите компромис с някои ваши ценности.

“Качеството на човека, когото избираш, може до 85% да определи това дали един брак ще е успешен или не.”

— Д-р Нийл Кларк Уорън

2. Мисленето, че бракът ще разреши проблемите във връзките ви.

Аз имам проблеми, вие имате проблеми. Всички хора на Бог имат проблеми.

Бракът действа като лупа.

Повечето проблеми, пред които се изправяш сега, ще продължават и по време на брака, а даже и повече. Ако проблема не е толкова голям докато излизате, то по време на брака ще се превърне в нещо голямо.

Не пренебрегвайте проблемите в отношението и действията на другия човек.

Тъй като всички имаме проблеми обърнете внимание на смирението и желанието за промяна. Помнете, Библията казва “по плодовете им ще ги познаете”, не по обещанията. Когато излизате е добре да се занимавате с проблемите на практика, а не потенциално.

Cake

“Преди да сключите брак с някого, първо го накарайте да ползва бавен интернет, за да видите, що за човек е.”

— Уил Ферел

Rushing

3. Бързане

“Когато знаеш, просто го знаеш”, каза една известна личност на път към четвъртия си брак. Тя изглежда толкова искрена и правдоподобна, когато го каза. Но очевидно, като проследиш живота ѝ назад, светват червени лампи за това “какво знае и какво не знае”.

Всеки може да заблуди някого за кратък период от време!

Трябва да излизаш с някого “докато новото се износи”.

Ако двама човека бързат да се оженят, то е много вероятно някой от двамата да крие нещо от другия човек… или може би просто искат да правят “богоугоден секс”!

Най-доброто решение, което може да вземете е да излизате поне една година, преди да решите да сключите брак и общо около две години преди самата сватба.

“Преди да сключите брак с някого, първо го накарайте да ползва бавен интернет, за да видите, що за човек е.” Уил Ферел

4. Искане на съвети от неподходящи хора

Защо бихте попитали несемеен приятел за брачен съвет?

Защо бихте питали някого, който е преминал само през лоши връзки, да ви съветва за вашата връзка?!

Когато ви трябва брачен съвет или съвет относно връзката ви, попитайте някого, който всъщност е женен, щастливо, от поне 10 години.

Не разчитайте на съвет от хора, просто защото са прочели някоя книга или понеже знаят няколко стиха от Библията. Ако искате да знаете как да имате успешна връзка, попитайте хора, които имат такава. Книгите също са добър източник на знание, но когато вие ги четете.

Моите приятели д-р Джим Бърнс и Дю Фийлдс написаха прекрасна книга “Getting Ready for Marriage” (Подготовка за брака), която е една от най-добрите книги, която може да прочетете по време на подготовка за брак.

Bad advice

* Пред какви други изкушения смятате че необвързаните се изправят?

* През какво сте минали вие лично, което е отнело вниманието ви?

* Добавете коментари или въпроси отдолу.

Бъдете социални … Споделете статията в социалните мрежи.

{ Източник: Churchleaders }

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment