Статии

Родителството е смелост. Родителството е мечта и отговорност. 

Всяко дете на тази земя е създадено, за да “лети” с цел и посока! Като стрела, изстреляна от ръката на изкусен стрелец.

Колко прекрасно е това!

“Както са стрелите в ръката на силния, така са децата на младостта. Блазе на оня човек, Който е напълнил тула си с тях! Такива няма да се посрамят, Когато говорят с неприятелите си в градската порта.”

– Пс 127:4,5

Децата ни не са родени само, за да ни радват. Да, и това също, но те имат своя мисия, призвание и посока, които да поемат, идващи от самия Творец. А мама и татко са ръцете на любящия стрелец.

И точно както стрелецът се подготвя, за да може да изпрати стрелата право в целта, така и родителството изисква подгоговка, сила, постоянство, търпение и любов.

Понякога правим грешки. Понякога не се получава както сме очаквали или искали. Понякога не улучваме целта, но  … не е страшно, спокойно. Продължавай да тренираш пак и пак, но не се отказвай от твоето призвание на родител.

И когато се почувстваш уморен или малко объркан, можеш ли да отделиш няколко минути и да помечтаеш … 

Да видиш своите деца как израстват като уверени личности, които няма да се посрамят. Как се превръщат в хора с добродетели и силни качества, като увереност, целустременост и твърдо убеждение. Хора, които знаят как да раждат и завладяват с нови идеи. Да влияят за добро и да носят промяна в управлението, бизнеса, образованието и на всяко друго място. Да бъдат щедри и състрадателни. Да обичат и следват Бога. Всичко това е възможно! И никой по-добре от родителите не може да спомогне тези мечти да станат реалност.  

Как бихме могли да помогнем на децата си:

– Напиши  мечтите си за твоите деца в дневник

– Моли се Бог да открие на вас, като родители и лично на децата, какво е призванието им за техния живот

– Превърни мечтите в стратегия за имплементиране (какви филми, книги, курсове, видове игри и обучения биха спомогнали за реализацията им)

– Прибавете ежедневни действия в “тренировъчния лагер” на семейството, които да вдъхновят децата и да има покажат, че постигането на мечтите е възможно

– Допитай се също и стой до добри пастори, ментори и учители, които разбират твоите деца и ги насърчават в призива им.

Нацията ни може да бъде благословена и променена, когато направим нашата част като майки и бащи! Не се отказвай от това уникално призвание за теб!

Автор: Снежина Г.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment