ВзаимоотношенияЛюбовСтатии
Любовта е най-добрата инвестиция – колкото повече даваш, толкова повече получаваш.
“Истината е, че любовта е най-уникалния дар. Колкото повече я даряваш, толкова повече се ражда в самите нас. Ако можехме да проумеем всичко това, животът ни щеше да е по-лек.”

Одри Хепбърн

Желанието да помагаме и да правим добро на другите ни е дадено от самият Бог!

През вековете мислители, общественици, и обикновени хора са ни вдъхновявали със своите мисли и постъпки на любов и грижа за другите около тях.

Йоан Крестянкин е казал:

“Човечеството ще загине от недостиг не на велики дела, а от недостиг на малки добрини. Великото дело е само покрив, а стените се иззиждат от тухлите на малките добрини.”

Малките добрини може да остават незабелязани, но докосват човешки животи. 

Именно те и крачките, които ежедневно правим създават един по-различен свят около нас. Обикновените постъпки на любов и грижа водят до траен обрат в ситуациите. 

Не е важно колко даваме, а колко обич влагаме в даването.

Да правим малки неща от обич един към друг – това прави разлика и носи промяна. Това е, което носи щастие и удовлетворение повече от много други неща в този свят.

В обръщението си за Рождество Христово, Британската кралица Елизабет II споменава три пъти една и съща мисъл, която гласи:

“Ценност е да помним, че в малките стъпки и крачки, които предприемаме се крие дълготрайната промяна и напредъка на Човечеството, не толкова в гигантските отскоци.”

– Кралица Елизабет II

Мъдро е да вдигнем очите си от собствените си проблеми, да се огледаме и видим хората и света около нас по нов начин.

Да почерпим опит и знание от миналите поколения и от толкова вдъхновяващите примери от историята за силата на волята и вярата.

Въпреки трудните времена на лишения и недостатъци, в които са живяли тези герои, родили се с много по-малко възможности, отколкото ние днес – те пак са преминали победоносно през изпитанията на живота, успели да бъдат светилници в своето време и да станат за пример за нас.

Какви са малките добрини, които ти може да направиш днес?

Кои са хората около теб, които никой друг може би не забелязва, но се нуждаят от помощ и внимание? Огледай се! Има някой в този град, който чака да му дариш частица надежда и обич.

Автор: Милена Петкова

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment