БлогВяраЛюбов

Исус е точно отражение на Отец на земята!

Фундаменталната истина за християнството е Кръста. 

На Кръста бе демонстрирана Божията вечна и саможертвена любов към цялото човечество веднъж завинаги. Чрез него бе осигурено вечно изкупление за всички. 

Себераздаващата любов на Отец към всеки човек бе основното послание на Исус на тази земя. 

В своята велика проповед на планината Исус издигна нов стандарт за духовност,който е различен от старозаветните традиции. Той разкри на множествата сърцето на Отец такова, каквото е, а не това, което бяха доловили от Стария Завет. Показа, че Отец не е Бог на насилието, реваншизма и отмъщението, а на прошката, милостта и любовта. 

Истината е, че всички сме били в плен на негативните чувства и сме ги изпитвали неведнъж. Всеки е преживявал болка, разочарование, гняв, желание за мъст и т.н.. Никой не е застрахован от това. Но когато дойдем до Исус всичко трябва лека полека да се промени. Старият човек да бъде “разпънат” и новият, който е според образа на Исус, да вземе надмощие. 

Не бива да изпускаме сърцето на Евангелието, което преди всичко е любов. 

Исус не дойде като политически лидер на земята. Той отказа да стане цар, въпреки че искаха да Го направят. Той бе фокусиран да разкрие сърцето на Отец на едно пленено от зла сила поколение. В основата на всичкото зло на земята е тази личност, наречена Сатана, чиято работа е да държи хората далеч от Бога и да ги настройва един срещу друг. Цели нации и общества са в плен на това зло. Това важи и за България. 

Нека не забравяме това, докато се вълнуваме от случващото се около нас. Нашият конфликт е с духовните сили  на мрака, които са се окупирали в нацията. Лесно е да бъдем разфокусирани и да приемем духа на света – съдене, омраза, огорчение, страх и нараняване. Всички сме били в това. Но вече сме нови личности. Библията ни нарича светии, които светят като звезди в това поколение. 

Днес Бог прави неща в нацията, но дори повече от това – прави неща в сърцата ни и ги тества. 

Той иска да се подготвим, да настроим сърцата си, да се смирим. Да се вгледаме във вътрешното на душата си, за да решаваме проблемите около нас чрез Неговата мъдрост. Да чуем от Него слово.  Той ни иска близо до себе си в този сезон. Нека не изпускаме този момент и да стоим близо до сърцето Му.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment