БлогКорона Вирус

Как ще протекат следващите неделни събрания на църква Вдъхновение предвид извънредното положение свързано с коронавируса.

Здравейте, приятели,

Както ви обещахме, аз и Лидерският Тим на църквата ще следим внимателно развитието на ситуацията с коронавирус в София и страната, и ще стоим пред Бога за мъдрост и здрав разум как най-правилно да процедираме в тази обстановка.

Вчера, 13.03. Парламентът гласува извънредно положение в цялата страна с цел ограничаване разпространението на вируса, което ни постави в нова реалност.

Ние подкрепяме и приветстваме тези мерки, и се молим заразата да бъде максимално бързо овладяна.

В тази посока отново напомняме да вземете следните мерки за ограничаване на вируса:
  • Когато кашляте или кихате, покривайте устата и носа си с лакти, не с длани.
  • Мийте си ръцете често със сапун в продължение на поне 20 секунди.
  • Използвайте санитзайзери за почистване на ръце, ако нямате сапун.
  • Почиствайте повърхностите често, особено дръжки на врати, мобилни телефони, дистанционни за телевизор или климатик, ключове за осветление и всяко нещо, което изисква чест допир с ръце .
  • Останете си у дома, ако не се чувствате добре или някой от семейството е болен. Целта е запазим не само себе си, но и хората около нас.
  • Мерете си температурата често и пийте топли течности.
  • Вземете всички необходимите мерки, препоръчани от властите, за поддържане на лична хигиена.
  • Избягвайте да си пипате лицето, очите и устата с мръсни ръце.
  • Ако пазарувате в магазин, носете си дезинфектанти и почиствайте с тях дръжките на кошниците, с който пазарувате.
  • Избягвайте ненужни ръкостискания и прегръдки, за да ограничите вируса.

Това са най-основните неща.
Казвайки всичко това, отново искам да напомня, че нашата надежда е в Бога и вярата в Него е атмосферата, в която ние ходим. Вяра, а не страх е езика на Царството.

Доверете се на Бога за протекция в тези дни и декларирайте защита върху вашето семейство и роднини. Стойте в мира на Бога. Нека освободим молитвен дух, не страх.

Молете се върху Псалм 91. Нека нашите живото са отражение на небесната увереност , базирана на доверие във велик Бог.

Нека използваме това време също така да служим на другите. Нека не забравяме, че християнството винаги се е отличавало от всички други религии, поради факта че винаги християните са служили на обществото във всяко време.

Нека не позволяваме страх и психоза да ни изолират от нашата мисия да помагаме на нуждаещите се. Не всеки, който кашля е болен от корона вирус. Нека не допускаме студенина и безразличие в сърцата си.

Ние сме свещеници на Царя, Негови синове и дъщери. Психозата не е нашата идентичност. Ние не сме стадо изплашени овце. Ние сме Неговите посланици в един уплашен свят. Посланици на мир и надежда.
Нека търсим възможност да служим на всеки нуждаещ се давайки подкрепа, мир и надежда в добър и велик Бог. Нека помагаме особено на възрастните, които са най-уязвими.

Ако имат нужда от храна, занесете им. Нека бъдем добрият самарянин в тези времена.

Следващите две недели, ние няма да проведем нашите богослужения в зала. Ще ги излъчваме на живо в 11.00 ч сутринта. Ще има хваление и слово от мен, но няма да се събираме на едно място. Това решение е резултат от въведеното извънредно положение. Това ще е за следващите две седмици. След това отново ще преценим каква е ситуацията и ще ви пишем.

Отделно от това, от понесеник до петък, всяка вечер ще имаме обща молитва онлайн от 19.00 ч.

Призовавам всеки да се включи, за да се молим заедно. Това е от което се нуждаем всички – смелост, вяра и молитва.
Този вирус ще бъде победен в Името на Исус. Не се съмнявайте в това. Насърчавам всеки един и всяко едно семейство в този период да отделите време да се молите и да търсите Бога, да прекарвате време заедно и да се забавлявате заедно.

Нека не позволяваме страха да стане нашата философия или перспектива.

Радостта в Господа е нашата сила.

Бъдете благословени. До утре в 11.00 ч на живо.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment