ВяраСтатии

2019 е година, в която да се изпълваме с Господния Дух и да отразяваме Него в ежедневието ни!

Година, в която “да пием” от Духа на Господа и да се изпълваме с Духа Му.

Бог иска да пием от Него. Да не търсим утеха и удовлетворение в нещата на този свят. Опиването с вино е преобраз на начина, по който хората, които не познават Бог търсят удоволствие, утеха, смисъл… Бог има различен начин за нас. Вярвам, че Той ще ни научи как все повече да се удоволстваме да бъдем с Него, да “пием” и черпим от Него през 2019-та година.

“И не се напивайте вече с вино, защото това ще ви унищожи духовно, а се изпълвайте с Духа.”

– Ефесяни 5:18, ERV

Ще дойде толкова много радост, зареждане от изпълването ни със Святия Дух, вълнуващи свидетелства за намесата на Бог в живота ни, поради това че сме решили и отделяме време с Него!

Само си помислете за миг как би изглеждал животът ни изпълнен с Духа на Господа?!? Ежедневнието ни в работата, в нашето семейство. Да отразяваме него! Животът на Исус беше изпълнен със Святия Дух и имаше много мир, сигурност в Отец, разнообразие и динамичност, променени животи.

Животът на Исус, след като беше кръстен със Святия Дух беше живот, изпълнен и воден от Духа на Бог. Исус отделяше време с Отец и се покоряваше на водителството на Святия Дух.

Колкото повече пием от Господа и се изпълваме с Духа Му, прекарваме време с Него в Неговото присъствие, в молитва и в Словото Му, толкова повече ще отразяваме Него.

Няма да бъдем уловени “неподготвени” в трудните моменти, понеже ще можем много по-лесно да разпознаем, това, което Бог има за нас в тази ситуация.

Както пророк Марк Дюпон сподели – ако гледаме на Святия Дух като на сила ще искаме силата му да ни помага в нашите планове. Но ако се отнасяме и гледаме на Него като на личност ще искаме Той да ни води в Неговите планове за нас.

Вярвам 2019 година ще бъде година, в която да бъдем изпълнени и водени от Святия Дух, на места в които не сме били в момента. Бог ще донесе развръзка в ситуации свързани с нашият живот, семейства, работа и бизнес, с хора, които ще достигне и докосне чрез нас, глас, който ще влияе.

Хора ще бъдат привлечени от Духа на Господа в нас, от присъствието и любовта Му в живота ни и ще дойдат до познаване на Бог.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment