ВзаимоотношенияСтатии

Бог, в своята мъдрост, е направил всяко от нашите деца различно, за да ни държи зависими на Него.

  • 1.Говорете с децата си и слушайте, когато те искат да говоря с вас

Казвайте „Обичам те и ме е грижа за теб“, слушайки и проявявайки интерес към това, което е важно за тях. Ние сме заети и е лесно да препускаме от чистене през готвене до пране.

Ако не спрем и наистина не им дадем нашето внимание, те ще забележат! Трябва да спрем  това, което правим и да ги изслушаме.

Веднъж открих, че в църквата има жена, която усещах, че не ме харесва или не е приятелски настроена към мен. Разковничето беше да разбера какво е важно за нея и да я питам за това. Направих го като я попитах за внуците ѝ. Боже, тя се отвори и говори, като че сме най-добри приятели. Това работи и за нашите деца, също!

  • 2. Бъдете щури и забавни, така че те да искат да бъдат с вас

Тази част просто ми се случи някъде след четвъртото дете. След това трябваше да се науча и поддържам това да съм забавен. Лесно е да държите ума си върху работа, която имате около едно дете, грижите за него, сметките и т.н. В резултат на това забравяте да се смеете и да се забавлявате. Никой не иска да бъде около някой, който е раздразнителен и стресиран.

Не можем да очакваме от нашите деца да искат връзка с нас, когато ги отблъскваме с неодобрение или гняв заради настроението си или заради стрес.

Те ще започнат да ви избягват или ще се опитват да отгатнат настроението ви, за да видят дали е подходящ момент да да поговорят с вас. Може дори да се чудят, дали не е по-добре да стоят настрана. Лесно е да станете хапливи и раздразнителни, ако не сте внимателни. Поставете си за цел да се опитате да се смеете и да правите нещо забавно или лудо с децата си всеки ден. Смехът и забавлението заедно създават връзка.

family-1542595_1920
  • 3. Не бъдете твърде горди да се извините, когато трябва

Ако са ви подлудили или ядосали, веднага щом го осъзнаете, върнете се при тях и се извинете. Признайте го – въпреки че сме родители, понякога грешим. Лесно е да реагирате, да се разочаровате и да направите грешни заключения.

За щастие, децата лесно прощават и желаят да приемат нашите извинения. Ако обаче се отнасяме с тях грешно многократно и не се държим правилно, това ще ги нарани и огорчи и ще затвори сърцата им към нас.

  • 4. Молете се за мъдрост да познавате сърцата на децата си, да ги достигнете, спечелите и задържите

С всяко дете може да правите нещата по различен начин, въз основа на тяхната персоналност. Би било много по-лесно,всички деца да са еднакви и веднъж намерили подход да го приложим за всички . Но Бог, в своята мъдрост, е направил всяко от нашите деца различно, за да ни държи зависими на Него.

Необходимо е всеки ден да се молим Бог да ни води и да ни помага да правим каквото е нужно. Приемете помощта, която Господ ви дава за да спечелите и задържите сърцето на своето дете.

Автор: Kathie

Абонирайте се за седмичните ни бюлетини

въведете вашият имейл в полето по-долу:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment