ВзаимоотношенияСтатии

Възможно е да имаш щастлив брак

Да имаш хубаво, сплотено семейство е искреното желание на много хора. И то е напълно осъществимо! Дори и в нашият забързан свят, на все повече отговорности и предизвикателства пред семейните двойки.

Добрите примери около нас го доказват. 

В поредицата “Щастлив брак – мисията възможна” ще ви срещнем с различни здрави семейства. Ще надзърнем зад кулисите, за да ви покажем добрите практики, които те прилагат в съвместният си живот.

Първите ни гости са Росен и Деница, които попитахме: 

301416_10150358484627441_1104540335_n

1. Как разбра, че това е твоята половинка?

Дени: При мен не се случи веднага, след като се запознахме. Станахме колеги и добри приятели. Виждахме се ежедневно, живеехме в една посока и заедно се прибирахме след работа. Чувствах се много спокойна в неговата компания. Можех да говоря на различни теми с него. Впечатли ме чистотата на сърцето му, добротата и това, че е принципен мъж. Същевременно беше и е амбициозен и умен.

Росен: Честно казано още след като я видях си помислих, дали мога да се оженя за нея, беше много красива. Хареса ми, че е уверена и умна. Бях впечатлен, че можем да си говорим задълбочено по много теми. Също така ми хареса, че имахме сходни позиции по различни въпроси и общ светоглед.

“Кой може да намери добродетелна жена? Тя е много по-ценна от скъпоценни камъни.” 

— цар Соломон

2. Има ли мъжка и женска работа в семейството?

Росен: Ние не сме привърженици на мъжка и женска работа, напротив. Аз например съм домошар и често обичам да върша някой домакински задачи, свързани с чистотата или миенето на чинии. В същото време не умея да готвя и затова съм много щастлив, че жена ми обича да готви и се справя много добре. Също така ми допада, че е доста организирана и логистично се справя дори по-добре от мен. Когато трябва да се свърши нещо с автомобила, съм напълно спокоен, че ще се справи и често дори имам по-високи очаквания от нея, отколкото трябва.

Дени: В нашето семейство няма разделяне на ролите, мъжка или женска. И двамата работим, и двамата се грижим за дома, пазаруваме и полагаме съвместни грижи и внимание за детето. Ние сме равноправни партньори, които по равно работят за успеха на семейството ни. Много си помагаме и подкрепяме в реализацията на всеки един.

Дени Росен 3

“Всеки мъж да обича жена си като себе си, а жената да уважава мъжа си. 

— апостол Павел

3. Как се забавлявате като двойка и семейство?

Обичаме да играем настолни игри, но понеже никой от двамата не обича да губи, често оспорвано се съревноваваме. Обичаме да пътуваме и да откриваме нови места. Когато имаме възможност ходим на кино или гледаме филм вкъщи. Много ни харесва да се събираме с приятели и да се смеем заедно. Обичаме да се разхождаме тримата, като семейство сред природата.

Дени Росен 2 copy
61803284_10156010151122441_6956988305233674240_o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment