ВяраСвидетелстваСтатии

Историята на Ники е едно чудо. История на падение и възход. На разруха, а след това на възкресение.

На 12 години, в компанията на свои съученици, Ники за първи път попада на дрога. 

Първоначално не искал да пробва, но впоследствие решил да опита като приятелите си. Пропушва “трева”, след това минава на амфетамини и други тежки наркотици, стигайки до хероин.

Така в продължение на 14 дълги години.

“Бях наркоман, човек, който беше стигнал дъното. 

Без желание за живот, без каквито и да било цели, без мечти, без нищо постигнато в живота. Само провали, разруха и причинено страдание на близките ми”, споделя Ники

Постепенно здравето му се влошава. Отслабва и става само 50 кг. 

Силно се влошават и взаимоотношенията му в къщи. Отхвърля предложенията на майка си да се лекува, опитвайки да се справи сам. Няколко пъти успява да бъде “чист” за по месец, но след това, зависимостта се връщала обратно с пълна сила.

Когато продал всичко, което можел да изнесе от вкъщи, положението станало нетърпимо. 

Живеел ден за ден. Изборът бил един – улицата или център за лечение. Така на 26 годишна възраст, Ники влиза в център за наркозависими – “Рето – Надежда

Шокът за него е огромен.

Попада на място със стриктен режим на живот и спазване на строги правила. За човек, свикнал да прави, каквото си иска, без да се съобразява с другите, това било изключително трудно и тежко. 

Но там, на това чуждо за него място, Ники преживява своето Чудо!

Там той чува за Исус Христос. 

Вижда хора, които са готови да помагат на зависими като него, напълно безкористно, без лични облаги. Мотивирани единствено от любов към Бога и към другите.

“Не ми беше ясно дали е истина, че Бог съществува. Бях подозрителен и мнителен.

Една сутрин четях Библията, без да разбирам нищо, но с голямо желание нещо да се промени в живота ми. Не можех да продължавам повече по същия начин. Въпреки че не бях взимал наркотици цели 5 месеца, знаех, че все още съм наркоман. 

Онази сутрин, докато четях, сякаш очите ми се отвориха. 

Бог ми даде да разбера много ясно, че Той е жив! Че е истински и има смисъл да живея. Че Библията не е измислица, а е вярна. В един миг всичко се промени за мен.

Усетих много силно, че Исус ме обича. То е като първото влюбване и първата любов. Не може да се обясни лесно с думи, но се помни за цял живот. Всичко тотално се преобърна. Изчезнаха депресията и отчаянието.

В мен дойде радост. Нещата които вършех до този момент с отегчение и досада, започнах да ги правя с усърдие. Направо тичах 🙂  Защото знаех, че има смисъл.”

Ники е свободен от наркотичната зависимост вече 8 години.

Днес той е мъж, обичащ Бога, работещ и следващ мечтите си. Част е от църква “Вдъхновение”, част е от малка домашна група и е истинско благословение за хората, които го познават. 

Заразява със своя копнеж за Бога и готовност да помага на другите.

Ники е едно истинско свидетелство за Чудото Христос!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment