КОЙ Е ИСУС?

ВЪПРОСИТЕ, КОИТО НИЕ ЧЕСТО СИ ЗАДАВАМЕ ОТНОСНО БОГ СА БЕЗКРАЙНИ: “ДОСТОВЕРНА ЛИ Е БИБЛИЯТА”, “СЪЩЕСТВУВА ЛИ НАИСТИНА БОГ?”, “ВЯРНО ЛИ Е ТОВА, КОЕТО СИ МИСЛИМ ЗА НЕГО?” И “КАКВО ОБЩО ИМА ТОВА С МОЯ ЖИВОТ?”. БИБЛИЯТА МОЖЕ ДА НЯМА ВСИЧКИ ОТГОВОРИ, НО ЕДНО ОТ НЕЩАТА ЗА КОИТО Е КАТЕГОРИЧНА Е КОЙ Е ИСУС, НАРИЧАЙКИ ГО “МЕСИЯ – СИН НА ЖИВИЯ БОГ” (МАТЕЙ 16:16) И “ЕМАНУИЛ – БОГ С НАС” (МАТЕЙ 1:23).

НО ИСУС Е МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ВЪПРОС, ТОЙ Е СЪЩО И ОТГОВОР.

“ЗАЩОТО БОГ ТОЛКОВА МНОГО ВЪЗЛЮБИ СВЕТА, ЧЕ ДАДЕ СВОЯ ЕДИНОРОДЕН СИН, ЗА ДА НЕ ПОГИНЕ НИТО ЕДИН, КОЙТО ВЯРВА В НЕГО, А ДА ИМА ВЕЧЕН ЖИВОТ.”

Йоан 3:16

НОВО НАЧАЛО

Чрез Исус, Бог ни разкрива Своето сърце. Той не е далечен или безразличен татко, гледащ намръщено към теб с кръстосани ръце, съдейки всичко, в което се проваляш. Вместо това, той е Бог, който те обича и с широко разтворени ръце очаква да те посрещне у дома.

Ние често се дистанцираме от Божията любов поради грешките на нашето минало, нашите неуспехи и недостатъци. Грехът ни е отдалечил от Бог и ние никога не може да го компенсираме чрез себеусъвършенстване или добри дела. Библията казва, че нищо в цялото творение не може да ни отдели от Божията любов, която е в Исус Христос. Да приемем Божията любов, означава да се доверим на Неговата благодат. Само Той има силата да ни освободи от вина, срам и осъждение и да ни даде нова надежда и живот. Всичко, което трябва да направим е да се обърнем към Него.

Римляни 10:9 пише: “Ако изповядаш, че Исус е Господ и повярваш в сърцето си, че Бог го е възкресил от мъртвите, ще бъдеш спасен.”.

Спасението е Божият безплатен дар за нас и ние приемайки го, ставaме Негови деца. Ако не си сигурен дали си в правилни взаимоотношения с Бог или всъщност знаеш, че имаш нужда от Исус в живота си, можеш да избереш да се обърнеш към Него точно сега.

Скъпи Исус, благодаря за този безценен дар да мога да извикам към небето в Твоето име. Съжалявам за всичко, с което съм сгрешил и вярвам, че Ти ми прощаваш. Приемам Твоята любов и благодат и Те моля да бъдеш мой Господ. Помогни ми да вярвам в Теб, открий ми Себе си, води ме всеки ден от живота ми. Предавам се на Теб, Боже.  В името на Исус, амин.

Поздравления! Да се молиш с тези думи и да предадеш сърцето си на Бог е само началото най-прекрасното пътешествие, което някога би предприел: да следваш Исус.

Какво допълнително бихте могли да обмислите?

Локална Църква

Един от най-добрите начини да откриете Бог е чрез контакт с другите. Ние бихме се радвали да ви приветстваме и да ви накараме да се почувствате сред нас като у дома.

Електронна Библия

Търсенето на интимност с Бог има силата да преобразува живота. YouVersion предлага български и други преводи на Библията – свали своя безплатен ап сега!

Водно Кръщение

Водното кръщение е една външна изява на вашето решение да последвате Исус. Ние често организираме подобни събитя. При интерес, свържете се с нас.