ВяраСтатии
Как би застанал пред Бог, ако те призове още сега? Имаш ли мир и спокойствие?

“Аз съм добър човек. Винаги се стремя да бъда коректен и справедлив към другите. Помагам винаги с каквото мога. Не веднъж са казвали по мой адрес: “Какъв добър човек!”. Не съм перфектен, но съм живял един достоен живот.”

Колко от нас бихме се припознали в едно такова описание? Колко имаме самочувствие, че сме добри хора? Добри пред себе си, дори пред другите.

Как обаче Бог ни вижда?

В Новия завет се откроява историята на един млад богат човек, който дойде при Исус и живо се интересуваше какво трябва да направи, за да има вечен живот? Какво не му достигаше?

Исус му каза: “Пази заповедите. Не кради, не убивай, почитай баща си и майка си…. “ Младежът с гордост заяви:” Всичко това съм спазвал от младостта си”.

Въпреки това, той не беше в мир със себе си и затова зададе на Христос този измъчващ душата му въпрос.

Исус го погледна, обикна го и му каза:

“ Иди продай всичко, което имаш, раздай на бедните, ела и Ме следвай”. Това не беше заръка за всеки, но конкретно за този младеж, чието богатство се беше превърнало в неговото божество.

1 Йоан 4:19

Един добър млад евреин за пръв път видя ясно реалното състояние на сърцето си. Видя греха си, себичността, хватката, с която мамона се беше увил около него.

Колко от нас в нашата “добрина” някога сме се замисляли, как всъщност Бог ни вижда? Според Божиите морални закони всеки наш бунт, егоизъм, завист или лъжа, всяко възползване от другите или от служебното ни положение за собствена облага, заслужава смърт.

“Защо тогава все още съм жив?”

Понеже Бог е определил ден, когато ще съди всеки от нас според собствените ни дела. “Веднъж е определено на човек да умре, а след това настава съд” казва посланието към Евреите 9:27.

За някои от нас, това ще бъде по-скоро, за други по-късно. Но никой от нас не знае дали няма да бъде дори утре.

Чувстваш ли се готов за този ден? Как би застанал пред Бог, ако те призове още сега? Имаш ли мир и спокойствие?

“Чак пък да заслужавам смърт. Добър човек като мен да се е запътил към ада?! Справедлив ли е въобще Бог?”

Бог демонстрира, че наказанието за греха ти е справедливо, като го стовари с цялата си сила, не върху теб, но върху единородния му син Исус Христос, Който умря понасяйки го върху себе си.

Има ли надежда за един не толкова добър човек като теб, запътил се към ада? Отговорът на този въпрос е посочен във Вечната книга.

Поискай прошка и вземи решение Исус да стане Господ на живота ти. Неговата кръв се проля вместо твоята и моята, и само тя може да измие греха.

Ако си сериозен за това свое решение, бъди смел и моля те, пиши ни.

 

Абонирайте се за седмичните ни бюлетини

въведете вашият имейл в полето по-долу:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment