Статии

Да бъдеш дъщеря на Бога не е клише, а истинската идентичност на всяка жена в Христос.

Когато разговарям с дъщерите си, от време на време долавям фината деликатност, от която са изтъкани душите им. Уникално различни и неповторими са жестовете им, гласовете, очите и погледа…а за съкровищата във вътрешността им може цяла книга да се напише. При всяка среща се появяват нови и нови бисери.

Палитрата от емоции и свеж полъх, породен от техните усмивки, са създадени от Бог, за да носят красота в този паднал свят. 

Има и една друга очевидна цел, за която често забравяме: тази чувствителност се намира там, за да донесе утеха на новото създание, което един ден те ще носят в тялото си. Впечатляващата подготовка на тялото на жената за този момент е вложена от Твореца. Издръжливостта и смелостта за това събитие при жената понякога е извън очакванията ни.

Има толкова много натиск върху младите жени днес да се държат като актриси, за да се почувстват достойни и приети.

Натиск да се обличат, да изглеждат и да говорят по определен начин – всичко това, задвижвано от една дълбока (и често неснабдена) женска нужда: Да получат внимание, приемане и одобрение.

Неосъзнаването на този вътрешен двигател, задвижващ женското поведение, може да предизвика неправилни решения, а в някои ситуации, почти необратими последствия.

Ето защо, днес искам да напомня:

Да бъдеш дъщеря на Бог не е клише. Това е кралска позиция. И е по-добре да я вярваш.
backlit-1870004_1920
Преди да разбереш дълбокия смисъл на тази истина, е добре да си наясно с библейския факт коя си без Христос.

Библията ни нарича странници и пришълци, отделени в греха.

“Затова помнете, че вие, някога езичници по плът, наричани необрязани от тези, които се наричат обрязани – с обрязване на плътта, което се извършва с ръце, в онова време бяхте отделени от Христос, отстранени от Израилевото гражданство и чужденци към заветите на обещанието, без да имате надежда и без Бога на света.” Послание към Ефесяните, 2:11-12.

Ти беше изгубена дъщеря и духовен сирак, но благодарение на моста, който Бог направи към спасението на човека чрез Христос, днес имаш възможност да се радваш на изключителна привилегия: 

Ти си дъщеря на Цар!

“А сега в Христос Исус вие, които някога сте били далеч, сте поставени близо чрез кръвта на Христос” (ст. 13).

Когато предадеш живота си на Христос, твоят статут се променя и ти ставаш дъщеря на Бог с царски статус в Неговото семейство. Това е твоята истинска идентичност според Библията, която може да остане заглушена от изкривяванията на масовата култура.

Това е твоето реално наследство и мисията, за която Христос умря и възкръсна.

Нека да не я забравяме днес.

Автор: Стоян Георгиев

Абонирайте се за седмичните ни бюлетини

въведете вашият имейл в полето по-долу:


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment