БлогНадежда

Хората, които се провалят най-често, не са хората, които правят най-много грешки, а които губят най-бързо надежда.

Надеждата е едно от най-мощните оръжия срещу поражението. Кетрин Кулман казва в една своя книга: “Надеждата поставя звездите върху мрачното небе.” Светът има нужда от теб и мен. Това е самата истина. Исус има нужда от теб и мен. Не понеже не може без нас, а понеже не иска без нас. Това е голяма разлика.

Ти и аз не бяхме създадени да дадем смисъл на Бог, понеже Той е самотен и емоционално дисфункционален бог. Не. Той е себедостатъчен и напълно цялостен в Своята същност. Той няма нужда от нас, за да съществува. Въпреки това Той ни сътвори. Целта Му е да разкрие в нас Своята реалност от доброта. Да ни направи съпричастни на Неговото величие и Божествено естество. Аз и ти сме плод на Неговото богатство и изобилие. На Неговата необятност. Никой не е дошъл случайно на тази земя. Всеки е дошъл с цел. И всеки има цел. Най-страхотните моменти не са когато живееш само за себе, а когато живееш за нещо по-голямо от себе си.

Нашият живот е като четка в ръката на Отец. Той е приготвил да нарисува нещо прекрасно, ако Му позволим.

Вярата да очакваш Бог да се намеси в живота ти въпреки негативните обстоятелства е най-силното доказателство, че Духът на Бога обитава в теб.

Разликата между хората, които преминават напред и тези, които спират някъде по пътя е в решението и готовността да поставим Словото Му на първо място като краен авторитет над всичко. Над нашите лични усещания и интерпретации. Там е където свършва хаоса и идва Божествен ред.

Нека тези думи да ви послужат и да ви донесат насърчение.

Очаквам Бог да се движи и вярвам да разкрие силата Си в живота на всеки един от нас и да видим Неговото Царство да се разширява с нова сила в животите ни, семействата ни, града ни и нацията ни.

А ти какво очакваш?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment