Свидетелства

С Бога всичко е възможно!

Казвам се Мария и бих искала да споделя какво Бог направи в живота ми през 2020 година. В началото на годината си бях написала няколко цели (по-скоро съкровени желания на сърцето ми ), които наистина исках да постигна, но имах много малко вяра, че е възможно. 

Бях като този баща от Новия завет (Марк 9:20-27), който моли Исус да изцели детето му, а Исус му казва „Ако можеш да повярваш! Всичко е възможно за този, който вярва!“ И аз като този баща, в началото на 2020 г. можех само да кажа: „Вярвам, Господи! Помогни на моето неверие!“ 

Първата половина на годината не изглеждаше, че ще се случи нещо, беше време на изчакване, особено в ситуацията на пандемия и ограничителни мерки. Въпреки това, аз имах мир, че на точното време Бог може да направи нещата да се случат. 

Бог ми помогна да направя и някои лични промени, които имаха голямо значение за мен и ме насърчиха да вярвам. 

След приключване на извънредното положение през месец май, направих първите стъпки в посока постигането на моите цели и в много кратък срок Бог отговори на една от по-малките ми цели – взех от първия път шофьорски изпит (кормуване), което се отлагаше вече месеци (а може да се каже аз отлагах години ). 

Това ме насърчи да продължа към следващата цел – мечтаната работа, т.е., не нещо, което ще правя просто за пари, а нещо, което съм искала да правя още от студентка. Не просто по специалността ми, но по желанието на сърцето ми  

Като по чудо, Бог отвори врата на желаното от мен място и аз се заех да се подготвям за конкурс. Не всичко потръгна по план, обаче, и в един момент бях убедена, че съм изпуснала възможността, че усилията ми не са били достатъчно и явно това не е работата за мен…

В крайна сметка се оказа, че аз съм избрана за работата.

Нещо повече, оказа се, че Бог така е подредил ситуацията, че както каза мъжа ми: „Нямало е как да не стане, това място е било за теб!“  Бог се погрижи и да има място за целодневна детска грижа за нашия малък син (в момента 3 г.), без което щеше да е много трудно да започна да работя.

В продължение на години съм слушала как трябва да имаш „връзки“, „човек“, за да получиш определена работна позиция или да ти се свърши определена услуга. Това е така залегнало в нашето мислене като българи, че дори християните действат според този принцип много често – вместо на Бог, разчитат и вярват на хора.

За мен започването на мечтаната работа е свидетелство, че аз съм там, поставена от Бога, а не от човек, и всеки път, в който си го помисля, това ми дава радост и смелост, различни от всичко досега.

И така, накрая на 2020г, моята равносметка е, че с Бог всичко е възможно!

Автор: Мария Петкова

 

Абонирайте се за седмичните ни бюлетини

въведете вашият имейл в полето по-долу:


1 Comment

  1. Много насърчаващо! Благодаря ти Мария за споделеното свидетелство!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment